Vier sterren voor Bobby Ewing Blues

(…)

Het boek beschrijft op zeer geloofwaardige en gevoelige wijze het verdriet en de wanhoop van iemand die worstelt met het overlijden van zijn vrouw. Door het slikken van de pillen wordt de wil naar beelden en het herbeleven van het geluk alsmaar aangewakkerd. De lezer wordt heen en weer geslingerd tussen realiteit, flashbacks en waanbeelden. Diepvents heeft dit op uitstekende wijze geschreven. Zodanig dat je als lezer af en toe zelf ook gedesoriënteerd raakt.

Maar Boris kwijnt niet alleen weg over een verloren liefde. Hij is cynisch op de hedendaagse consumptiemaatschappij en laat geen moment onbenut om dit ter sprake te brengen en bij de lezer het denkproces in werking te stellen. Af en toe zijn de monologen iets te lang en verslapt de aandacht. Het maakt wel haarscherp duidelijk dat de huidige maatschappij een plastic wereld is, of zoals Diepvents het beschrijft:

‘Een leven gemodelleerd naar Dallas. Bobby Ewing Blues’.

Diepvents maakt gebruik van mooie, lange zinnen die het boek alsmaar beter maken en de lezer meeneemt in zijn gedachten en in zijn pleidooien. Het plot is onverwacht en uitstekend bedacht.

Met Bobby Ewing Blues heeft Diepvents een prachtige roman geschreven dat intrigeert, vermaakt, nazet tot denken en na het omslaan van de laatste pagina nog tijden rond blijft zweven in je hoofd.

Lees de hele recensie op BoekEnz.