Dichter in de buurt

Leerlingen Maassluis

€ uitverkocht

bestel boek

…De lente staat in de wachtstand.

Sommige mensen denken dat talent tegen wil en dank boven water weet te komen. Zijn weg weet te vinden om, als alles een beetje mee zit, een stukje wereld te veroveren.

Er zijn ook mensen die denken dat het mogelijk is talent een handje te helpen. Dit laatste is wat wij, de organisatoren van het Maassluise project ‘Dichter in de Buurt’, voor ogen hebben gehad. Met dit project hebben we gekozen om aan talent de ruimte te bieden die nodig is om zich te manifesteren. Ruimte om interactie te zoeken met het publiek. En natuurlijk willen we talent dat zichtbaar is geworden, uitdagen tot een verdere ontwikkeling om ons te blijven verrassen, als autonome manifestatie van een onbedwingbaar creatieve geest. In poëzie blijven grenzen, net als in dromen, een uitdaging.

Tussen september en december 2005 zijn we in Maassluis op zoek gegaan naar schrijftalent. We hebben daarbij verschillende mogelijkheden benut. Ontmoetingen rond de BuurTafelgesprekken van Ken je Buur(t), de inzenderlijst van het ‘Gedicht van de maand’ van de Openbare Bibliotheek Maassluis, workshops poëzie voor jongeren van het Accent College en het Albedacollege, en voor volwassenen die deelnemen aan de activiteiten van de Stichting Ouderenwerk Maassluis. Ook is er een publieke dialoog over poëzie geweest in de Bibliotheek.

Deze bundel presenteert een brede keuze uit alle gedichten die het project Dichter in de buurt 2005 heeft mogen ontvangen. Gedichten van jongeren en volwassenen, veel ‘elfjes’, een paar haiku en een aantal gedichten geschreven in een vrijere vorm. In veel opzichten is de oogst van dit project slechts een begin geweest. Poëzie, zoals u zult merken, is geen makkelijke prooi. Maar wie op zoek gaat naar woorden, moet vooral met wakkere ogen lopen en zijn eigen pad bewandelen. Wie met poëzie werkt is, net als met vrede, nooit klaar.

De belangstelling voor de poëzie die nu boven water is gekomen, dient gevoed te worden. Dat is de nieuwe uitdaging. Open maar die sluizen en de pagina’s van deze bundel.

Juan Heinsohn Huala

ISBN9789080564244
NUR301
Pagina's62

Geïllustreer