De woede van hemel en Hades

Fonger Boontjes

€ 10,-

bestel boek

In ‘De woede van Hemel en Hades’ beschrijft Fonger Boontjes in drie hoofdstukken de wereld als een toverlantaarn, waarvan het dansend schimmenspel op de muur de gedichten voor deze bundel vormen.

Tijdens het reizen van plaats naar plaats, door tijd en dimensies, wordt de lezer via uitgewerkte impressies meegevoerd naar verre landen waar een plek, een gedachte of een droom de aanleiding kan vormen tot bespiegelingen, waarbij mythische en mystieke omleidingen niet uit de weg worden gegaan.

In vogelvlucht droomt de dichter zich via wereldsteden naar onbekende verten met een blijvend verlangen naar de warme koestering van uitheemse culturen. Maar met het ontwaken wordt ook de landing ingezet en is het tijd om naar huis terug rijden. In eigen land de nuchtere ochtend tegemoet.

“Dichten kwam pas laat in mijn leven, maar wel vanzelf, zonder dat ik daar bewust naar streefde. Naast tekenen en schilderen als creatieve uiting voor mijn fantasie, heb ik het dichten ontdekt als een inspirerend spel met taal. Als een unieke, opwindende mogelijkheid om een eigen werkelijkheid te scheppen en om daarin te reizen. Behalve reizen vormt geschiedenis voor mij een voortdurende bron van inspiratie, waarbij jeugdherinneringen van tijd tot tijd vragen om een nieuwe aankleding in woorden.”

Fonger Boontjes (Rotterdam, 1948) is werkzaam bij ProbBiblio, een bibliotheekinstelling met als werkgebied Noord- en Zuid Holland.

ISBN9789080564251
NUR306
Pagina's64