Met wilskracht naar herstel

Hameeda Lakho

€ 10,-

bestel boek

Met Wilskracht naar Herstel is een bundeling van 15 interviews en verhalen van mensen die in hun jeugd zijn mishandeld. De schokkende en ontroerende getuigenissen laten zien dat de lange weg naar herstel gekenmerkt wordt door ongelooflijk veel moed, wilskracht en doorzettingsvermogen. Niet alleen lichamelijke mishandeling laat onherstelbare littekens achter. Ook aanhoudende scheldpartijen, verbale vernederingen en geestelijke intimidatie richten meer schade aan dan men denkt.

Volwassenen zien zelf vaak niet in dat klachten en problemen samenhangen met wat ze in het verleden hebben meegemaakt. Bovendien is het een taboe om hiervoor uit te komen.

De impact en de pijnlijke gevolgen van kindermishandeling dragen slachtoffers levenslang met zich mee. In Nederland zijn zeker een miljoen volwassenen met een geschiedenis van mishandeling en beschadiging. Deze mensen vormen een verborgen groep. In dit boek krijgen zij eindelijk een stem.

Gepubliceerd in samenwerking met:
Stichting Geheim Geweld en de Stichting Anton Constandse

Project levensverhalen ‘Veerkracht en herstel’

De gevolgen van kindermishandeling stoppen niet als een kind volwassen wordt. Slachtoffers hebben soms moeite met relaties, verliezen sneller hun baan, en belanden niet zelden in een sociaal isolement. Steun van hulpverleners, familieleden of vrienden is dan meestal niet voldoende; er is grote behoefte aan herkenning en begrip van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Voor het boek ‘Met wilskracht en herstel’, openhartige getuigenissen van slachtoffers van vroegkinderlijke traumatisering over hun herstelproces, werkte Stichting Geheim Geweld in samenwerking met Stichting Anton Constandse aan het optekenen van ervaringen van lotgenoten. Aangrijpende verhalen, eerder gepubliceerd in vooraanstaande tijdschriften zoals de Libelle, Nouveau, Marie Claire, Vriendin etc. maken deel uit van deze verhalenbundel.

OndertitelOverleven na kindermishandeling
ISBN9789078905486
NUR401, 402
Pagina's216
Afmeting14 x 21,5 cm