Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen…

Mayke SmitAlice Altink

€ 20,-

bestel boek
 • Ga naar de speciale Moeder-Dochter-Website
 • Bekijk hier de Boektrailer
 • Een volwassen dochter vraagt zich af welk effect de intieme band met haar moeder heeft gehad op haar leven, seksualiteit en relaties. Dat is de aanleiding voor een spannende zoektocht op Ibiza die zij met haar moeder aangaat. Moeder en dochter begeven zich daartoe in soms schrijnend schurende, maar openhartige en intieme gesprekken in een week samen op het eiland van de liefde.

  “Een prachtig en dapper boek” – Karin Wagenaar, voorzitter van de Stichting EFT Nederland

  De band die dochter Mayke als kind met haar moeder had was hecht, toch ervaart ze in haar volwassen leven veel weerstand in het intiemere contact met haar moeder. Ze trekt de stoute schoenen aan en gaat met haar op onderzoek uit. Tijdens de gesprekken op Ibiza komt Mayke erachter hoe ze nog vastzit in beelden van vroeger. Ze vindt gedurende dit proces de permissie om zich daarvan te bevrijden en weer nieuwe verbindingen aan te gaan.

  Moeder Alice ervaart de band met haar dochter als een unieke relatie vol liefde en verbondenheid. Ondanks de soms pijnlijk aanvoelende door haar dochter gedeelde ervaringen, probeert Alice open te blijven staan voor Maykes verhaal en haar daarin te erkennen, al schrikt ze soms van wat er naar boven komt.

  Dit is een boek dat durft af te rekenen met het beeld dat een moeder onaantastbaar en heilig zou zijn en daarom gespaard moet worden. De vraag dringt zich op hoe het kan dat een band die zo hecht is ook zo breekbaar kan zijn. Een boek dat dochters de erkenning kan geven voor pijnlijke ervaringen in het verleden in verbinding met hun allereerste hechtingsfiguur. Voor iedere dochter die meer gelijkwaardigheid wil bereiken met haar moeder. Voor iedere moeder die graag de relatie met haar dochter wil verdiepen of verbeteren.

  OndertitelOpenhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn
  ISBN9789078905943
  NUR400
  Druk1
  Pagina's276
  Afmeting140x215 mm
  OmslagontwerperLinda Hirzmann