Mayke Smit

Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam als jurist, is Mayke Smit (1968) een zelfstandig trainer/coach, werkend vanuit het gedachtengoed van Systemisch Werk waarin ze meerdere opleidingen volgde. Ze begeleidt professionals in hun persoonlijke groei en teams in transformatieprocessen.

Mayke heeft tijdens het schrijven van haar debuut Los – een roman over echtscheidingsverwerking – een programma ontwikkeld voor scheidingsverwerking en geeft workshops Systemisch werken aan mediators. Zij is moeder van twee zoons. Als kind van gescheiden ouders, is zij zelf ook gescheiden. Over haar vraag naar het effect van de band met haar moeder op haar leven, relaties en seksualiteit, schreef zij samen met haar moeder Alice Altink het boek dat in de boekenweek, maart 2019 verscheen: Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen!  

Vanwege het grote succes van dit boek was er vraag naar een follow-up. Dat werd het verdiepende vervolg:
Ins & Outs van het Moeder-dochtergesprek, dat bijzonder inzichtgevend is en een handleiding biedt als hulp om een moeilijk gesprek aan te kunnen gaan. 

In september 2020 verscheen Dynamieken ontrafeld aan de mediationtafel, inzicht in systemische en communicatiepatronen binnen relaties en conflicten en verscheen in het Engels onder de titel: Unraveling Dynamics in Mediation

Door Mayke Smit