Stoorzender

Hans Eijsackers

€ 10,-

bestel boek

Het Syndroom van Gilles de la Tourette is een bizarre en complexe stoornis van een hersenfunctie. Mensen met Tourette vertonen tics: ongecontroleerde spiersamentrekkingen met explosieve en onwillekeurige lichaamsbewegingen en geluiden. Meestal gaat dat samen met andere verschijnselen als ADHD, dwang/dranghandelingen en aan autisme verwante contactstoornissen.

De psychiater Oliver Sacks zei eens: “Wij beschouwen ons als specialisten op het gebied van Tourette, maar in feite is de patiënt zelf bij uitstek de specialist. Naast alles wat wij als artsen over Tourette publiceren, zouden patiënten hun verhaal moeten opschrijven om het wezen van Tourette en het leven ermee te kunnen doorgronden.”

Hans Eijsackers (1940) heeft Tourette sinds zijn kinderjaren en beschrijft op indringende en humoristische wijze hoe de aandoening als een rode draad door zijn leven loopt. Zo maakte zijn scherpe waarnemingsvermogen hem uitermate geschikt als luchtmachtofficier, maar moet hij op 55-jarige leeftijd stoppen met zijn werk als rector van een grote scholengemeenschap.

OndertitelLeven met het syndroom van Gilles de la Tourette
ISBN9789078905509
NUR402, 770
Pagina's236
Afmeting14 x 21,5 cm