Spits je oren

€ 10,-

bestel boek

Heb je wel eens een boek horen lachen in de bibliotheek, of blauwe bloemen horen zingen in je hoofd?
En dacht jij ook dat je een olifant hoorde snurken toen je het luchtbed leeg liet lopen?

Hoe klinkt het als je een meloen eet terwijl je verliefd bent, of als je een zwarte piano zachtjes hoort praten in zee?

Luister eens goed naar de dingen die je om je heen ziet gebeuren.
Je hoort dan de zonsondergang schreeuwen aan een wit strand.

Als je je oren spitst kun je zelfs luisteren naar het geluid van kleuren die klinken als trommels, en hoor je de sneeuw glinsteren in de zon.

Het leuke van gedichten schrijven is dat alles mogelijk wordt: een T-rex in de regen, een kikker die kwaakt in de koelkast en een vis die hernia heeft. Maar ook een vader die blaft als een hond en een moeder die hem elke dag moet uitlaten…

Veel leesplezier!

‘Spits je oren’ is een project van de Bibliotheek Midden-Delfland in samenwerking met het Dario Fo college in Poeldijk, het Haags Conservatorium en Uitgeverij de Brouwerij.

Het programma, dat is gericht is op de groepen 5/6 en 7/8 van het basisonderwijs, bestaat uit een lespakket waarin leerlingen een serie workshops wordt aangeboden.

De bundel ‘Spits je oren’ is het verbluffende resultaat van een twee uur durende les ‘gedichten schrijven’, waaraan 186 leerlingen van de basisscholen ‘Maria’ en ‘Het Talent’ in Den Hoorn hebben deelgenomen.

Deze gedichten vormden de inspiratiebron voor de vervolg-workshops, waarin de kinderen leerden om muziek te componeren op basis van hun zelfgeschreven teksten.

Ter afsluiting van het project geven de leerlingen op 17 april 2008 een concert voor publiek, waarin zij hun instumentale composities laten horen. Ook wordt deze bundel dan gepresenteerd, waaruit leerlingen hun gedichten voordragen. 

OndertitelGedichten van leerlingen 8-12 jaar
ISBN9789078905233
NUR306
Pagina's128
Afmeting12,5 x 20 cm