Wat overblijft is naamloos

Tom Cornu

€ 10,-

bestel boek

De wereld van Lea Smolders wordt overhoop gehaald wanneer haar dochter Ifi beslist om ‘tijdelijk’ bij grootmoeder Dora in te trekken. Lea vermoedt hierin de hand van haar moeder. Ze wil er alles aan doen om haar dochter weer voor zich te winnen. Wanneer Dora door een hersenbloeding in coma gaat, ziet Lea haar kans. Ze verhuist naar het ouderlijk huis om voor Ifi en haar moeder te zorgen. Maar hoewel ze niet veel meer is dan een plant, blijft Dora haar leven overheersen. En ook haar dochter lijkt geheimen te hebben. Overrompeld door heden en verleden is niets nog helder voor Lea. Wat is waan en wat is werkelijkheid?

Wat overblijft is naamloos is een tragikomedie. Over moeder-dochterrelaties in tweevoud. Over de vraag of ons leven gedetermineerd is. En door wie of wat. Tom Cornu vertelt een verhaal dat even literair als humoristisch is.

“Soms lopen mensen hand in hand. Dan heeft men het vermoeden dat ze elkaar raken. Soms zijn mensen genetisch gelinkt – vader en dochter, moeder en zoon – dan moeten ze elkaar graag zien. Soms staan mensen op een hoopje. Rond een bed bijvoorbeeld. Ze spreken samenzweerderig. Alsof ze verbonden zijn.”

De presentatie van dit boek vindt plaats op vrijdagavond 25 september in Gent. Zie hier de uitnodiging

OndertitelOver wanhoop en machteloosheid, liefde en verlangen in een verstoorde moeder-dochterrelatie
ISBN9789078905813
NUR301
Druk1
Pagina's230
Afmeting14 x 21,5 cm

IN DE MEDIA:

Recensies: