Wouter van Heiningen

Wouter van Heiningen (1963) is directeur van Bibliotheek Maassluis|Midden Delfland en debuteerde in 2008 met het boek Zichtbaar alleen, waarvoor hij gedichten maakte bij twee fotoseries van Ruben Philipsen. Sindsdien houdt hij een blog bij met wetenswaardigheden over zijn dichterschap en poëzie in het algemeen. In 2010 verscheen een bundel met Alja Spaan onder de titel: Je hebt me gemaakt met je kus.

Zijn gedichten verschenen in tijdschriften, diverse verzamelbundels en op internet (Ambrozijn, de Vrijdenker, Verlaine, Krakatau, Plebs). Een aantal werd genomineerd voor poëzieprijzen. Voor andere ontving hij de eerste prijs in de poëziewedstrijden van LAZ en SLAU.

Van Heiningen draagt regelmatig voor op podia in Nederland en België. Hij is bestuurslid van de stichting Ongehoord! die poëziepodia organiseert in de regio Rotterdam. Ook is hij secretaris van het Nationaal Documentatiecentrum Maarten ’t Hart.

De bundel Zoals de wind in maart graven beroert is voortgekomen uit verwondering en bewondering. De gedichten zijn geschreven tussen 2008 en 2011.

Door Wouter van Heiningen