De eerste priesteres

Jacqueline Zirkzee

€ 21,99

bestel boek

In het vergeten tijdperk tussen steentijd en tempelstad kiest een jonge zieneres een pad dat de wereld voorgoed zal veranderen. Een op archeologische vondsten en mythologische overlevering gebaseerd verhaal over de eerste stad rond een heiligdom.

Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen? Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen. Voor alles is een eerste keer. Maar wat als die ene keer je laatste kans betekent?

Jacqueline Zirkzee is auteur en historicus. Als journalist reisde ze jarenlang de wereld over. Raadselachtige archeologische vondsten brachten haar op het spoor van een vergeten tijdperk. De eerste priesteres is een mengeling van historische feiten, mythologische overlevering en fictie.

Over de romans van Jacqueline Zirkzee:

* ‘De eerste priesteres verdient een plaats in de boekenkast naast De stam van de holenbeer van Jean M. Auel.’ – Geert Kimpen

* ‘De eerste priesteres is een boek dat je laat zien hoe universeel en tijdloos intermenselijke verhoudingen zijn.’ – Kees de Kievid op Boekenbijlage

* ‘Knap gedoseerde mengeling van feiten en fictie intrigeert én overtuigt.’ – Trouw over Mykene

* ‘De spanning van hun liefde is voelbaar.’ – Leestafel over Het boek van Tristan en Isolde

* ‘Sfeervol boek.’ – NRC Handelsblad over Het Heksenhuis

* ‘Een mooie historische roman.’ – De Telegraaf over Reimer

OndertitelJonge zieneres kiest een pad dat de wereld voorgoed zal veranderen
ISBN9789078905967
NUR301
Druk1
Pagina's370
Afmeting14 x 21,5 cm

Recensie: