Joris van Os

Joris van Os (1975) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Hij studeerde televisiemaken en werkte jarenlang als programmamaker bij productiebedrijven en omroepen. Hij werkt als vertaler en als tekstschrijver voor de media. Hij is medeauteur van het boek `Het geheim van Zionsburg’.

In 2013 verscheen zijn debuutroman De Angstjager, het verhaal over een jongen met het Urbach Wiethe Syndroom, een zeldzame aangeboren afwijking in de hersenen waardoor iemand geen angst kan ervaren.
“Een zeer geloofwaardig neergezet ‘sexy’ wetenschappelijk onderwerp. Leven zonder angst is een vreesloze hel. ‘De Angstjager’ geeft een vlot geschreven beeld van deze neurologische curiositeit.” – Eindhovens Dagblad

In 2015 verscheen De Tussenkomst, het spannende verhaal van een weergaloze obsessie.”Een mooie roman die laat zien waartoe eenzaamheid mensen kan drijven en hoe grenzen worden verlegd als verdriet en wanhoop groeien. Kortom, zeer de moeite waard.” – Drukinkt

Op 11 juli 2019 verschijnt ‘De reizen van Olafur Egilsson’ – het jubileumboek van Uitgeverij de Brouwerij – dat door Joris van Os uit het Engels werd vertaald met steun van het Icelandic Literature Center.

Door Joris van Os