Impact

Vittorio Busato

€ 10,-

bestel boek

Mislukken: misschien wel het grootste taboe in deze maatschappij. Vittorio Busato ontrafelt dit taboe aan de hand van het hoofdpersonage uit zijn nieuwe boek. In zijn debuutroman ‘Impact’ schrijft Busato over een waanzinnig wordende hoogleraar psychologie die een misstap begaat.

Op 5 september wordt de auteur tijdens Manuscripta geïnterviewd bij Boekhandel Westerhof in Zwolle. Tijd: 17:30 -18:00

Balzerin Carabolante, ooit een veelbelovend tennisser, is al op jonge leeftijd hoogleraar psychologie. Als een liefde onbereikbaar blijkt en zijn netwerktheorie over de zin van het leven door collega’s en media wordt verguisd, verliest hij zijn geloof in de liefde en de wetenschap. Zijn verval zet verbazingwekkend snel in, voor hem een extra aanwijzing dat hij de verpersoonlijking van zijn eigen theorie begint te worden, een lone wolf. Nog eenmaal neemt hij zich voor iets te doen dat impact heeft. Hij begaat evenwel een gruwelijke misstap waarvoor hij in een tbs-kliniek belandt. Bij wijze van experimentele behandeling krijgt hij toestemming zijn psychobiografie op te tekenen.

‘Ik heb gefaald, ik heb geen enkele fiducie meer dat ik mijn plaats in de maatschappij herover. Mijn ambitie, mijn inzet is longstay. In ruil daarvoor zet ik voor jullie en de rechter mijn verhaal, mijn psychobiografie op schrift.’ 

OndertitelOver een hoogleraar psychologie die in een tbs-kliniek belandt
ISBN9789078905806
NUR301
Druk1
Pagina's296
Afmeting140x215 mm