Reimer: Lezing Zeeuws maritiem muZEEum, Vlissingen

Terug naar agenda
19 maart 2013 Geplaatst door: Mick

Schrijfster Jacqueline Zirkzee geeft dinsdag 19 maart (16.00 – 18.00 uur) een lezing in het Vlissingse muZEEum over haar nieuwe boek Reimer; een roman over een jonge leerling-apotheker die door onfortuin genoodzaakt is aan te monsteren op een VOC-schip. Als chirurgijn maakt hij de reis vol ontberingen naar Indië, waar hij getuige is van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen.

Gratis toegangskaarten zijn hier verkrijgbaar.

Als er één boek perfect in het Boekenweekthema ‘Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden’ past, dan is het wel de prachtige roman Reimer. Jacqueline Zirkzee geeft een lezing over haar nieuwe roman.

Reimer, een jonge leerling-apotheker is genoodzaakt aan te monsteren op een VOC-schip. Als chirurgijn maakt hij de reis vol ontberingen naar Indië, waar hij getuige is van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen. In deze lezing combineert Jacqueline Zirkzee de roemrijke VOC-geschiedenis met het spannende verhaal van haar roman en neemt zij u mee naar de wereld van een chirurgijn op een VOC-schip. Met verhalen en geurendisplay Gouden Eeuw.

Jacqueline Zirkzee (1960) studeerde geschiedenis en reisde als journalist jarenlang de wereld over. In haar boeken combineert ze haar liefde voor geschiedenis en literatuur.

Kijk voor andere presentaties van Reimer in de Boekenweek in de Agenda

Gegevens:

Zeeuws maritiem muZeeum
Nieuwendijk 11
4381 BV
Vlissingen
Bezoek website

Datum en tijd:
19 maart 2013 om 16:00

Kosten:
kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij De Drvkkery, ‘t Spui en het muZEEum in Vlissingen

Deel dit artikel met je vrienden

Naar het boek