Aangrijpende roman die je aanzet tot denken over je eigen rol binnen de hedendaagse maatschappij

Arnoud is een herkenbaar personage uit de hedendaagse maatschappij. Een harde maatschappij waarbij het draait om presteren en waarin je moet voldoen aan hoge verwachtingen. Hoge verwachtingen die door anderen, maar ook zeker door jezelf worden opgelegd. Hoe streng moet je voor jezelf zijn? Arnoud besluit te vluchten voor zijn leven. Hij kan niet meer functioneren onder de opgelegde prestatiedruk en de hoge verwachtingen die zijn collega’s, vriendin Marieke en zijn vader hem opleggen.

De schrijfstijl van Johan Bordewijk is prettig en door de korte hoofdstukken ga je in een noodvaart door het boek. Er wordt kennis gemaakt met Arnoud als klein jongetje. Een onzeker jongetje met een vader die hem tot het uiterste pusht. Hij moet sterker en beter worden en niet minder zijn dan anderen omdat hij enkele vingers van zijn hand mist. Het blijkt dat dit een enorme invloed op het leven van Arnoud heeft gehad.

Het verhaal is vanuit het perspectief van Arnoud geschreven, maar doordat er regelmatig afgewisseld wordt met flashbacks leer je als lezer de personen die een rol hebben gepeeld in het leven van Arnoud goed kennen. (…)

Lees de hele recensie hier

Bron: Boekenz een blog by Sue